Zaklada Anamarija Carević
Premještanje zemnih ostataka blaženog Ivana Merza

Premještanje zemnih ostataka blaženog Ivana Merza

U subotu, 30. travnja u 11.30 sati bit će obred premještanja zemnih ostataka blaženog Ivana Merza iz Bazilike Srca Isusova u veliku dvoranu koja nam je od potresa bogoslužni prostor, dok se Bazilika obnavlja. Tako će pristup našem dragom Blaženiku opet biti moguć svima koji ga žele pohoditi. 

Baziliku Srca Isusova obnavlja na desetke radnika iz firme P.P. – Invest d.o.o. zajedno s drugim podizvođačima u ovoj drugoj fazi obnove Bazilike (koja je počela u drugoj polovici ožujka 2022.). Izvana su postavljene skele i skida se fasada, a iznutra se demontiraju pokrajnji oltari, postaje Križnog puta i ostale vrijednosti te se to stručno skladišti u iznajmljeni prostor. Sve se to čini da bi se i iznutra mogla ostvariti adekvatna konstrukcijska obnova, a pogotovo svodove Bazilike moglo nanovo izgraditi. 

Od svih vrijednih predmeta, zemni ostaci našeg Blaženika zasigurno su od posebne vrijednosti. Budući da znamo kako vjernici rado navraćaju na njegov grob, mole mu se, zazivaju ga i traže utjehu i snagu, a bliži nam se njegova godišnjica smrti, 10. svibnja, drago nam je svjedočiti i omogućiti da ga posjete kadgod to žele i da nam svima opet bude blizu, kao prije u Bazilici. Obred i misu predvodit će župnik i rektor Bazilike pater Ivan Matić. Za blaženog Ivana Merza postavljen je i napravljen novi oltar u dvorani u koji će biti položen njegov lijes tako da ćemo imati na poseban način relikvije Božjeg ugodnika u našem bogoslužnom prostoru. 

"Katolička vjera je moje životno zvanje." napisao je Ivan Merz majci za života, boraveći u dalekom Parizu. Čudesnim ozdravljenjima pa i malom čudu koje se dogodilo za vrijeme zagrebačkog potresa, kada njegov grob nije oštećen, a ni njegova slika nije se pomaknula sa svoga mjesta, svjedočimo i mi da je njegovo djelovanje na poseban način prisutno i danas te da nas prati svojim zagovorom u našem življenju katoličke vjere.

Zaklada Anamarija Carević koristi kolačiće (cookies) kako bi osigurala punu funkcionalnost ovih Internet stranica i omogućila bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o kolačićima i privatnosti osobnih podataka na www.zaklada-anamarija-carevic.hr kliknite na VIŠE INFORMACIJA ili nastavite s korištenjem ovih stranica pritiskom na