Zaklada Anamarija Carević
Održana Likovna kolonija
Održana Likovna kolonija
Održana Likovna kolonija
Održana Likovna kolonija
Održana Likovna kolonija
Održana Likovna kolonija
Održana Likovna kolonija
Održana Likovna kolonija
Održana Likovna kolonija
Održana Likovna kolonija
Održana Likovna kolonija

Održana Likovna kolonija "Tvome Presvetom Srcu"

Tijekom tri prevruća kolovoška dana u dvorištu bazilike Srca Isusova u Palmotićevoj ulici nastalo je 10 vrhunskih umjetničkih djela, slika i reljefa. Kreativnosti nisu smetali ni visoke temperature niti komarci. Akademske slikare i kipare okupila je jedna od sudionica kolonije i sama aktivna župljanka u Bazilici, Dunja Ana Vučićević, za Zakladu “Anamarija Carević”. Likovna kolonija je započela u četvrtak, 24. kolovoza u 09 00 sati svetom misom, a za inspiraciju i dodatne informacije o Bazilici i Anamariji umjetnici su pogledali dokumentarni film autora Đele Jr. i Paule Jusić: Bazilika Presvetog Srca Isusova.

Nakon pogledanog filma i kratkog predavanja od strane arhitekta Nenada Bacha, dipl. ing. arh. uključenog u proces obnove, organiziran je obilazak Bazilike koja je upravo u fazi konstrukcijske obnove, nakon zagrebačkog potresa. Ostatak prvog dana pa sve do kraja trećeg dana (kraja kolonije) uz kratke pauze bili su prepuni neumornog kreativnog rada. Treći dan, u subotu nakon mise u 19 00 sati posjetitelji su imali prilike kratko razgledati izložena djela. Budući da je tri dana relativno kratko vrijeme za započeti i završiti umjetničko djelo, jedan dio umjetnina nije dovršen u tri dana ali svakako će biti dovršen do izložbe i aukcije koja je planirana 23. listopada u bazilici Srca Isusova, u 19 30 (nakon popodnevne svete mise).

 

Umjetnici su nam poklonili neprocjenjivo, a to je umjetnički talent koji im je Bog dao na korištenje. Sredstva koja će biti prikupljena na aukciji namijenjena su obnovi bazilike Srca Isusova i izgradnji pastoralnog centra “Anamarija Carević”. Zahvala ide: akademskim kiparima: Hrvoju Dumančiću, Slavenu Miličeviću, Hrvoju Urumoviću, Petru Ćuji, fra Joakimu Gregovu, te akademskim slikaricama i slikarima: Dori Šitum, Zoranu Karmeliću, Ivanu Šestanu, Evi Vukini i Dori Ani Vučićević, kojoj se zahvaljujemo i na umjetničkoj organizaciji, uz sudjelovanje. U tri dana kolonije nastalo je 10 umjetničkih djela, a do aukcije 23. listopada trebalo bi ih biti oko 15.

 

Vidimo se na aukciji 23. listopada u 19 30 sati. Molimo sve koji žele licitirati da nam se prijave mailom na: info@zaklada-anamarija-carevic.hr, iza koje smo dostupni i za eventualna pitanja i nejasnoće.

The Anamarija Carević Foundation uses cookies to ensure the full functionality of this website and to provide a better user experience. For more information on cookies and privacy of personal data at www.zaklada-anamarija-carevic.hr click on MORE INFORMATION or continue using this site by clicking on